Geluid

Iedereen wil graag een mooie nieuwe vloer, of dit nu een fraaie planken vloer, mooie parketvloer of praktische laminaatvloer is, zonder het hinderlijke geluid van voetstappen. Wij hebben hiervoor verschillende mogelijkheden om dit te ondervangen, o.a. door middel van geluidsreducerende ondervloeren. Deze voldoen aan alle normen en zijn vaak door TNO getest.

Er zijn 2 soorten geluidslast te onderkennen:

  1. Het geluid dat doordringt in de ruimte eronder of ernaast, het zgn ” contactgeluid ” . Dit veroorzaakt de meeste klachten.
  2. Daarnaast is het ” akoestische geluid ” hetgeen vooral hinderlijk is in de ruimte zelf.

Veel ondervloeren zijn slechts bedoeld om de ondergrond te egaliseren. Deze zijn prima voor bijvoorbeeld tapijt. Deze zijn echter niet geschikt om een geluiddempend effect te verkrijgen.

Bij Salland Parket hebben wij verschillende soorten ondervloer op voorraad, geschikt voor nagenoeg alle soorten vloeren.

Onze ondervloeren reduceren niet alleen afdoende contact- en akoestisch geluid, maar geven in het algemeen ook een goede warmte- en koude-isolatie. Bovendien zorgen deze vloeren voor een strak en egaal oppervlak, waarbij kleine oneffenheden in de ondervloer opgevangen worden.